För ett hållbart fiske i alla led

Skillinge fisk Impex AB startades 1989 av civilekonom Tom Ekström i den lilla fiskebyn Skillinge på Österlen. Idag finns vi i hjärtat av Simrishamns fiskehamn.  

Redan från start har vårt fokus legat på att förse våra kunder med hållbart producerade fiskprodukter för human konsumtion. Vår grundfilosofi är att ha kontroll på alla led, från lossning och sortering till förädling och distribution. Något som gör det möjligt för oss att hålla hög kvalité på råvaran från hav till bord.

Vi arbetar med båtar som fiskar på ett skonsamt sätt, förser oss med råvara året om och aldrig fiskar mer än vad ekosystemet klarar av. En filosofi som säkerställer att även våra barn kommer att kunna njuta av färsk fisk i framtiden. Vi vet dessutom att ett skonsamt fiske med dagliga fångster genererar bättre produkter till våra kunder inom grossistverksamhet, DVH och HORECA. Dessutom kan vi erbjuda riktigt färsk fisk till den lokala marknaden genom vår egen butik och restaurang i Simrishamn.

Mer än 30 års erfarenhet i ryggen

En av anledningarna till att vi idag fortfarande är en av Sydsveriges främsta aktörer inom vår bransch är vår förmåga att ta tillvara så mycket som möjligt från de fångster vi får in.

En del av den fisk som landas hos oss i Simrishamn, fryser vi i vårt eget fryshus och exporterar det till en lång rad grossister och livsmedelsproducenter i länder runt om i Europa. Hos oss tar vi tillvara på allt.

Närheten till havet, etablerade samarbeten med den lokala fiskeflottan och ett väl upparbetat kontaktnät av leverantörer och kunder i Sverige och runt om i Europa gör att vi än idag kan fokusera på fiske från hav till bord.

Varumärket Sjöfolket

Sjöfolket är också namnet på den fiskrestaurang & butik som vi driver intill vår anläggning i Simrishamns fiskehamn.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Tom Ekström

Tom Ekström

Styrelseordförande